GEBRUIKTE MACHINES

Voor diverse gebruikte machines kunt u kijken op bolvanmachines.nl. Klik op onderstaande afbeelding.
 

This is how we do it!

 

Van netten plantmachine naar precisie pijpenplanter in 4 uur

    
Pink Innovation is 15 jaar actief als ontwikkelaar en producent van onder andere plantmachines en rooimachines voor de tulpenteelt in dubbelnet. In dit vakgebeid hebben zij grote naamsbekendheid opgebouwd met The Pink Planter en De Roze Rooier.
 
Afgelopen plantseizoen hebben wij een multifunctionele plantmachine op de markt gebracht. Met deze plantmachine kan er zowel in dubbelnet als zonder netten worden geplant. In de uitvoering voor het planten zonder netten is de plantmachine uit te voeren als precisie pijpenplanter of als bootplanter. In beide gevallen wordt het egelbandprincipe toegepast om de nauwkeurige plantverdeling tot aan de grond te kunnen waarborgen. In onze klantenkring komen steeds meer bedrijven die zowel in netten als zonder netten hun tulpen (en/of andere gewassen) planten. Dit zijn bedrijven die planten op de zandgronden van bijvoorbeeld de Noordoostpolder, de Zuid-Hollandse eilanden en het noordelijk zandgebied. De klant kan deze multifunctionele machine zelf ombouwen in circa vier uur. Doordat op de slempgevoelige gronden niet met een bootplanter kan worden geplant, biedt de pijpenplanter uitkomst. Doordat de machine is om te bouwen, valt er meer uit de nettenplanter te halen, wat een aanzienlijk voordeel voor de klant is.
 
De reden dat wij deze machine hebben ontwikkeld, is niet alleen om de afzetmarkt te verbreden. Wij zijn van mening dat er wat plantbeeld betreft veel valt te verbeteren bij het planten zonder netten. Met deze nieuwe machine willen wij die verbeteringen mogelijk maken. Als basis voor de nieuwe machine is de vertrouwde dubbelnet plantmachine genomen. In de dubbelnet uitvoering is de machine helemaal gelijk aan een normale dubbelnet plantmachine. Hier zijn geen concessies gedaan. Een groot voordeel hieraan is dat de planter in de uitvoering zonder netten ook is voorzien van de Pink Innovation opties, zoals de zeer goede automatische diepteregeling / vlakstelling en het Pink Counter telsysteem. Een ander belangrijk onderdeel in de precisieplanter is de grondbewerking onder in de zaaivoet of in de boot. In de zaaivoet is een kleine zelfontwikkelde rotorkopeg gemaakt, en in de plantboot een zelfontwikkelde freesbak. Beide zijn bedoeld om de plantgrond iets los te halen zodat de bol in een zachte grond wordt neergelegd wat zorgt voor een betere aansluiting.
 
No Limit BV heeft met deze multifunctionele plantmachine tulpenbollen geplant in de Noord Oost Polder voor plantcombinatie Tulip Expression / Wuestenenk uit Creil. Zij hebben geplant met de pijpenset met vijf regels op spoorbreedte van 1,80 meter. Ook is er een 1,50 multifunctionele plantmachine gemaakt. Deze machine heeft tulpenbollen geplant bij Malieflower uit Stad aan 't Haringvliet. Daar is ook met een pijpenset met vijf regels geplant.

De Roze Rooier op RTV N-H d.d. 14-07-2013

Bollentelers werken zich een slag in de rondte om hun oogst zo snel mogelijk binnen te krijgen. Door het koude voorjaar moet het werk, dat anders enkele weken kan duren, nu in de helft van de tijd worden binnengehaald.

Bron: RTV N-H
 

Gezocht

Meewerkend voorman M/V

Fulltime (40 uur)

Om ons team te versterken zijn wij op zoek naar een meewerkend voorman voor de constructiewerkplaats. Wij zoeken een gemotiveerd iemand die van aanpoten weet. Agrarische achtergrond zou prettig zijn.

Wij Bieden:
- Een afwisselende functie met ruimte voor ideeŽn en eigen inbreng
- Een prettige werksfeer in een informeel bedrijf met een jong team
- Marktconforme salaris en arbeidsvoorwaarden conform CAO metaal

Wij vragen:
- Minimaal MBO-niveau door opleiding en/of ervaring
- Ervaring met metaalbewerking
- Goede omgang met collega's
- Geen 9-17 uur mentaliteit

De werkzaamheden zullen bestaan uit constructiewerkzaamheden (metaalbewerking) aan machinedelen van landbouwmachines. Tevens zullen de collega's worden aangestuurd door de voorman. Denk hierbij onder andere aan leiding geven aan collega's en het controleren van gemaakte onderdelen. Maar ook het controleren van voorraad en (doorgeven van) bestellingen zullen bij de werkzaamheden horen. Er is de mogelijkheid om door te groeien en in samenwerking met de tekenaar mee te denken en te werken aan nieuwe ontwikkelingen.

Zin in een uitdaging en bent u geÔnteresseerd in bovenstaande functie, neem dan contact met ons op. U kunt uw CV met begeleidende brief per post versturen of mailen naar het volgende adres:

Post:
Pink Innovation
Spijkerboor 3
1678 JA Oostwoud

Mail:
info@pinkinnovation.nl