Onderstaand kunt u de laatste nieuwtjes nalezen in de verzonden nieuwsbrieven. Indien u op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws, meld u dan aan om onze nieuwsbrief per e-mail te ontvangen door hier te klikken.
 
Nieuwsbrieven:
Nieuwsbrief januari 2018
Nieuwsbrief januari 2016
Nieuwsbrief augustus 2015
Nieuwsbrief januari 2015
Nieuwsbrief september 2014
Nieuwsbrief januari 2014
Nieuwsbrief zomer 2013
Nieuwsbrief januari 2013
Nieuwsbrief augustus 2012
Nieuwsbrief maart 2012
Nieuwsbrief september 2011
Nieuwsbrief mei 2011
Nieuwsbrief augustus 2010
Nieuwsbrief april 2010
Nieuwsbrief december 2009
Nieuwsbrief juni 2009
 
 
 
Van netten plantmachine naar precisie pijpenplanter in 4 uur met Pink Innovation multifunctionele plantmachine
    
 
Pink Innovation is 15 jaar actief als ontwikkelaar en producent van onder andere plantmachines en rooimachines voor de tulpenteelt in dubbelnet. In dit vakgebeid hebben zij grote naamsbekendheid opgebouwd met The Pink Planter en De Roze Rooier.
 
Afgelopen plantseizoen hebben wij een multifunctionele plantmachine op de markt gebracht. Met deze plantmachine kan er zowel in dubbelnet als zonder netten worden geplant. In de uitvoering voor het planten zonder netten is de plantmachine uit te voeren als precisie pijpenplanter of als bootplanter. In beide gevallen wordt het egelbandprincipe toegepast om de nauwkeurige plantverdeling tot aan de grond te kunnen waarborgen. In onze klantenkring komen steeds meer bedrijven die zowel in netten als zonder netten hun tulpen (en/of andere gewassen) planten. Dit zijn bedrijven die planten op de zandgronden van bijvoorbeeld de Noordoostpolder, de Zuid-Hollandse eilanden en het noordelijk zandgebied. De klant kan deze multifunctionele machine zelf ombouwen in circa vier uur. Doordat op de slempgevoelige gronden niet met een bootplanter kan worden geplant, biedt de pijpenplanter uitkomst. Doordat de machine is om te bouwen, valt er meer uit de nettenplanter te halen, wat een aanzienlijk voordeel voor de klant is.
 
De reden dat wij deze machine hebben ontwikkeld, is niet alleen om de afzetmarkt te verbreden. Wij zijn van mening dat er wat plantbeeld betreft veel valt te verbeteren bij het planten zonder netten. Met deze nieuwe machine willen wij die verbeteringen mogelijk maken. Als basis voor de nieuwe machine is de vertrouwde dubbelnet plantmachine genomen. In de dubbelnet uitvoering is de machine helemaal gelijk aan een normale dubbelnet plantmachine. Hier zijn geen concessies gedaan. Een groot voordeel hieraan is dat de planter in de uitvoering zonder netten ook is voorzien van de Pink Innovation opties, zoals de zeer goede automatische diepteregeling / vlakstelling en het Pink Counter telsysteem. Een ander belangrijk onderdeel in de precisieplanter is de grondbewerking onder in de zaaivoet of in de boot. In de zaaivoet is een kleine zelfontwikkelde rotorkopeg gemaakt, en in de plantboot een zelfontwikkelde freesbak. Beide zijn bedoeld om de plantgrond iets los te halen zodat de bol in een zachte grond wordt neergelegd wat zorgt voor een betere aansluiting.
 
No Limit BV heeft met deze multifunctionele plantmachine tulpenbollen geplant in de Noord Oost Polder voor plantcombinatie Tulip Expression / Wuestenenk uit Creil. Zij hebben geplant met de pijpenset met vijf regels op spoorbreedte van 1,80 meter. Ook is er een 1,50 multifunctionele plantmachine gemaakt. Deze machine heeft tulpenbollen geplant bij Malieflower uit Stad aan 't Haringvliet. Daar is ook met een pijpenset met vijf regels geplant.
 
 
 
Nieuws


 
De Roze Rooier op RTV N-H d.d. 14-07-2013
Bollentelers werken zich een slag in de rondte om hun oogst zo snel mogelijk binnen te krijgen. Door het koude voorjaar moet het werk, dat anders enkele weken kan duren, nu in de helft van de tijd worden binnengehaald.

Bron: RTV N-H
 
Artikel BloembollenVisie d.d. 08-07-2013
 
Artikel d.d. 22-05-2013
 
Artikel uit Bloembollen Visie d.d. 17-05-2013: (klik op het artikel voor een vergroting)
 
Artikel uit de Kogge Express d.d. 05-12-2012: (klik op het artikel voor een vergroting)
 
Artikel uit Agraaf d.d. 14-07-2012: (klik op het artikel voor een vergroting)
 
Artikel uit Bloembollevisie d.d. 04-05-2012: (klik op het artikel voor een vergroting)
 
Krantenartikel uit de Kogge Express d.d. 28-07-2010:
 
Hoogtepunten uit de nieuwsitems:

Op donderdag 16 juli heeft Pink Innovation in samenweking met No Limit een rooidemo gehouden in Zandwerven. No Limit draaide deze dag met 6 rooimachines op 1 perceel. No Limit deed dit met 3 machines die 1 en 2 seizoenen oud zijn en met 3 gloednieuwe rooimachines. Het is uniek dat 1 klant met zoveel Roze Rooiers draait. En dat ook nog op 1,80 mtr en allemaal rechtdoorrooiers.

 
Tijdens de demonstratie zijn ook filmopnames gemaakt, kijk hieronder naar het resultaat: